anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Filety z dorsza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Z reguły nie jestem smakoszem ryb ale dorsza lubię, ważne aby wcześniej je doprawić i żeby był naprawdę świeży.

Filety z dorsza

Składniki:

Filety z dorsza

 

Sposób przygotowania:

Filety z dorsza
Filety z dorsza umyć i bardzo dokładnie osuszyć. Filety skropić sokiem z limonki i oprószyć solą i pieprzem.

Natkę pietruszki posiekać dość grubo o posypać po całości.

Ta samą czynność powtórzyć z drugiej strony. Całość zamknąć w pojemniku na około 2 godziny.

Wyjąć z pojemnika otrzepać nadmiar natki i panierować w jajku i bułce tartej smażyć na oleju z obu stron po około 5 minut.