Sposób przygotowania:
czerwona karkówka grillowana
Zrobić pastę "czerwoną" paprykowo-pomidorową: paprykę mieloną wymieszać z oliwą, dodać pomidory suszone z zalewy oliwnej,sól do smaku,, zmiksować blenderem, pastą dokładnie pokryć każdy plaster karkówki z obu stron, wstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia smażyć na patelni grillowej z obu stron,pod przykryciem, pod koniec jedną stronę posypać koperkiem, w razie czego podlewać wrzącą wodą.
![czerwona karkówka grillowana czerwona karkówka grillowana](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/czerwona-karkowka-grillowana-55693.jpg)
![czerwona karkówka grillowana czerwona karkówka grillowana](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/czerwona-karkowka-grillowana-55694.jpg)
![czerwona karkówka grillowana czerwona karkówka grillowana](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/czerwona-karkowka-grillowana-55695.jpg)