Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Czerwone buraczki z octem winnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zdrowy dodatek do obiadu.

Czerwone buraczki z octem winnym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Czerwone buraczki z octem winnym

 

  • 1 kg buraki czerwone,
  • do smaku Sól,
  • do smaku ocet winny,
  • do smaku cukier

 

Sposób przygotowania:

Czerwone buraczki z octem winnym
Buraczki umyć, włożyć do wrzącej wody i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić, zalać zimną wodą, ostudzić, obrać. Zetrzeć na tarce o dużych otworach. Przyprawić do smaku cukrem, solą i octem winnym lub sokiem z cytryny.
Czerwone buraczki z octem winnym
Etap 1

Tagi:

buraki