Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Czosnkowa fasolka szparagowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ugotowana na parze z masłem doprawionym czosnkiem .

Czosnkowa fasolka szparagowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czosnkowa fasolka szparagowa

 

 

Sposób przygotowania:

Czosnkowa fasolka szparagowa
Fasolkę umyć i obciąć końcówki- włożyć do garnka do gotowania na parze . Gotować na średnim gazie od 15-20 minut ( czas zależy od wielkości i grubości fasolki ) . Czosnek rozetrzeć na miazgę .
Masło rozgrzać na patelni - wrzucić czosnek i mieszając obsmażyć . Na masło włożyć fasolkę i zamieszać by się pokryła tłuszczem - doprawić przyprawą do masła .
Czosnkowa fasolka szparagowa
Fasolkę umyć , poobcinać końcówku , usunąć wszystkie uszkodzine miejsca
Czosnkowa fasolka szparagowa
Fasolkę ułożyć w górnej części garnka do gotowania na parze
Czosnkowa fasolka szparagowa
Przyszykowac na patelni rozpuszczone masło , roztarty czosnek i szczyptę przyprawy
Czosnkowa fasolka szparagowa
Ugotowaną al dente fasolkę wrzucić na czosnkowe masło na patelnię