Sposób przygotowania:
Szparagi w kieszonkach owinięte szwarcwaldzką
Filety oczyścić i osuszyć. Przekroić wzdłuż na pół. Każdą z połówek przekroić również wzdłuż ,ale tak by nie przerwać mięsa. w taką kieszonkę ułożyć pokrojone szparagi , dobrze osolić, obsypać oregano i tymiankiem. Zawijać w szynkę szwarcwaldzką (2 plastry na jedną połówkę fileta). Układać w naczyniu obok siebie.
Całość obsypać piórami cebulki i szparagami, które pozostały. Włożyć wszystko do piekarnika nagrzanego do ok. 200*C . Po ok 10min podlać wszystko szklanką bulionu pieczeniowego i piec jeszcze 30-40min (najlepiej pod przykryciem)
Całość obsypać piórami cebulki i szparagami, które pozostały. Włożyć wszystko do piekarnika nagrzanego do ok. 200*C . Po ok 10min podlać wszystko szklanką bulionu pieczeniowego i piec jeszcze 30-40min (najlepiej pod przykryciem)