kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Czosnkowo-ziołowa oliwa z oliwek

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Oliwa z oliwek jako dodatek do sałatek.

Czosnkowo-ziołowa oliwa z oliwek

Składniki:

Czosnkowo-ziołowa oliwa z oliwek

 

  • 5 ząbek czosnku
  • 1 mała łyżeczka suszonego majeranku
  • 1 mała łyżeczka suszonego oregano
  • 1 mała łyżeczka suszonego tymianku

 

Sposób przygotowania:

Czosnkowo-ziołowa oliwa z oliwek
Do wysokiego słoja,lub szklanej butelki wsypujemy po 1 małej łyżeczce suszonego majeranku,oregano i tymianku.Czosnek drobno siekamy i wkładamy do słoika.Wszystko zalewamy oliwą z oliwek.Tyle oliwy ile ma pojemność słoika,czy butelki.Naszą butelkę z oliwą wstawiamy w ciemnym i chłodnym miejscu na 1,5 tygodnia. Przez te 2 tygodnie od czasu do czasu potrząsamy butelka.Po 2 tygodniach oliwę należy przecedzić przez gazę.