Damulkowa pychotka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Bycie damą zobowiązuje.Uwaga Chupi przystawkę serwuje !!!

Damulkowa pychotka

Składniki:

Damulkowa pychotka

 

  • 2 plastry bekonu ( ewentualnie chudego boczku )
  • kozi ser Buche de Chevre plaster 1cm
  • rukola garść świeżej
  • sos włoski Knorra
  • 3 łyżki oleju do sosu
  • woda

 

Sposób przygotowania:

Damulkowa pychotka
Zaczynamy od pokrojenia bekonu na małe kawałki i podsmażenie go na odrobinie oliwy , następnie musimy go przełożyć na papier kuchenny , żeby odsączyć z tłuszczu.W międzyczasie szykujemy sos włoski , a na talerzu układamy plaster sera koziego i wkładamy do piekarnika na kilka minut , temperatura około 175C. Liście rukoli myjemy , następnie mieszamy z sosem włoskim do sałatek.Wyciągamy nasz ser , nakładamy na niego rukolę i posypujemy usmażonym bekonem.Ta przekąska to raj dla fanów serów , jest elegancka i zachwyca intensywnością smaku sera złagodzonym charakterystyczną rukolą . Polecam

Tagi:

sery sosy ser