Sposób przygotowania:
danie alla leczo
1. parówki kroimy w plasterki, cebulę w piórka, podsmażamy razem 2. papryki obieramy, myjemy, kroimy w cienkie paski lub średnią kostkę 3. cukinię myjemy kroimy w kostkę 4. pieczarki obieramy i kroimy w średniej grubości talarki 5. pomidory wyciągamy z puszki siekamy sosu nie wylewamy 6. świeże pomidory parzymy, obieramy ze skórki kroimy w grubą kostkę 6. do parówek z cebulą dodajemy paprykę, mieszamy, dodajemy cukinię, mieszamy, dodajemy pieczarki i mieszamy, wlewamy sos z puszki, mieszamy, dodajemy posiekane pomidory, całość mieszamy 7. kiedy warzywka będą już miękkie, dodajemy świeże pomidory, doprawiamy całość solą, pieprzem i papryką 8. całość gotujemy jeszcze na wolnym ogniu ok 10min