Sposób przygotowania:
Danie z cieciorką
Ciecierzycę odcedzić z zalewy. Kurczaka pokroić w kostkę, doprawić do smaku i skroplić olejem, wymieszać i odstawić do lodówki na 30 minut.
Cebulę obrać posiekać i zeszklić na oleju dodać kurczaka i usmażyć. Następnie dodać oczyszczone i pokrojone na plasterki pieczarki oraz pokrojoną w kostkę paprykę.
Całość smażyć, aż warzywa zmiękną. Całość przełożyć do większego garnka, zalać bulionem dodać ziele angielskie, liść laurowy i wsypać makaron.
Gotować chwilę mieszając, a następnie wsypać cieciorkę i dodać koncentrat.
Doprawić do smaku i gotować do miękkości makaronu.
Cebulę obrać posiekać i zeszklić na oleju dodać kurczaka i usmażyć. Następnie dodać oczyszczone i pokrojone na plasterki pieczarki oraz pokrojoną w kostkę paprykę.
Całość smażyć, aż warzywa zmiękną. Całość przełożyć do większego garnka, zalać bulionem dodać ziele angielskie, liść laurowy i wsypać makaron.
Gotować chwilę mieszając, a następnie wsypać cieciorkę i dodać koncentrat.
Doprawić do smaku i gotować do miękkości makaronu.