Sposób przygotowania:
Kasza z cieciorką smażona na rzepakowym
Obieramy cebule. Kroimy czerwoną w piórka, białą w kostkę. Myjemy pomidory, kroimy je w ósemki.
W rondlu rozgrzewamy olej, dodajemy biała cebulę posiekaną drobno. Szklimy cebulę po czym dodajemy kaszę i cieciorkę. Doprawiamy przyprawami do smaku i trzymamy na małym ogniu 10 minut mieszając .
Na końcu do gorącej kaszy dodajemy ser - mieszamy.
Za pomocą ringów lub foremki formujemy babeczki. Na każdej rozkładamy cząstki pomidorów, piórka cebuli i pióropusze koperku. Oprószamy solą i czarnym, świeżo mielonym pieprzem. Podajemy od razu.
W rondlu rozgrzewamy olej, dodajemy biała cebulę posiekaną drobno. Szklimy cebulę po czym dodajemy kaszę i cieciorkę. Doprawiamy przyprawami do smaku i trzymamy na małym ogniu 10 minut mieszając .
Na końcu do gorącej kaszy dodajemy ser - mieszamy.
Za pomocą ringów lub foremki formujemy babeczki. Na każdej rozkładamy cząstki pomidorów, piórka cebuli i pióropusze koperku. Oprószamy solą i czarnym, świeżo mielonym pieprzem. Podajemy od razu.
zbysiowa
jaNina
Dzięki kochana!
mysza75
jaNina
edytaha
jaNina
Edytko! co do ringu zanim miałam metalowy robiłam sobie taki z butelki plastikowej. Wystarczy wyciąć nożykiem ze środka, gdzie butelka jest w miarę prosta, taki ring, wyrównać go nozyczkami i gotowe!
Fajne są też kubki po jogurtach - po wycieciu denka cudownie formuja naszą kaszę w babeczkę - jak z piasku.
edytaha
Ninko, ale masz pomysły! Dzieki za podpowiedź :)
jaNina
Jak to się mówi - potrzeba matką wynalazku :)