Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Gulasz wieprzowy z cieciorką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczne, nie drogie, ale bardzo sycące danie z kasz. Wspaniale smakuje dzięki sosowi który wyśmienicie komponuje się z mięsem.

Gulasz wieprzowy z cieciorką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz wieprzowy z cieciorką

 

 

  • Przyprawy:
  • łyżeczka kminku
  • łyżeczka oregano
  • 1 ząbek czosnku
  • szcz soli
  • 2 ziela angielskie
  • 2 cm suszonego chili
  • 2 łyżki ketchupu

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z cieciorką
Cebulę kroimy w kostkę i podrumieniamy na patelni. Dodajemy pokrojoną w dość grubą kostkę szynkę. Gdy podsmaży się z obu stron przekładamy wszystko do garnka i zalewamy 500 ml wody. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i ugotowaną ciecierzycę. Dodajemy wszystkie przyprawy (zioła i poszatkowany czosnek). Trzymamy na ogniu ok. pół h. Kasze mieszamy ze sobą i gotujemy do miękkości. Zagęszczamy mąką rozrobioną z wywarem przelanym do kubka i dodajemy go do garnka. Podajemy kaszę z gulaszem. 
Gulasz wieprzowy z cieciorką
Podsmażamy cebulę a potem również mięso
Gulasz wieprzowy z cieciorką
Przekładamy mięso do garnka i dodajemy paprykę
Gulasz wieprzowy z cieciorką
W tym czasie gotujemy wymieszane kasze