Sposób przygotowania:
Pieczone podudzia z cieciorką i pomidoramiETAP 1:
Cieciorkę zalać zimną wodą i odstawić na dobę. Po czym ugotować do miękkości, czyli około 1 godzinę. Cebulę pokroić w drobną kostkę, a czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki marynaty umieścić w dużej misce i dokładnie połączyć.
ETAP 2:
Oczyszczone podudzia wrzucić do marynaty i wymieszać tak, aby przyprawy obkleiły mięso. Odstawić na co najmniej 3 godziny, a najlepiej na całą noc.
ETAP 3:
Dodać ugotowaną i odsączoną cieciorkę. Wymieszać.
ETAP 4:
Mięso z cieciorką wyłożyć do naczynia do zapiekania. Większość cieciorki powinna znaleźć się pod lub między mięsem. Wyłożyć pomidorki koktajlowe i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C bez przykrycia. Piec przez ok 1,5 godz. Kontrolując czy pomidorki za bardzo nie będą się przypiekać. Gotowe danie posypać posiekanym, świeżym szczypiorkiem. Smacznego :)
karola25