Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Delikatne dyniowe placuszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne delikatne placuszki z dyni

Delikatne dyniowe placuszki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Delikatne dyniowe placuszki

 

 

Sposób przygotowania:

Delikatne dyniowe placuszki
Do mleka dodajemy mąkę i jajka, dokładnie miksujemy. Dynię ścieramy na tarce na grubych oczkach. Dodajemy do ciasta naleśnikowego i dokładnie mieszamy.Smażymy z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju średniej wielkości placuszki. Odsączamy je z nadmiaru tłuszczu przy użyciu papierowych ręczników.Podajemy na ciepło, posypane cukrem pudrem. Jeśli lubicie, możecie je polać także kwaśną śmietaną lub jogurtem.
Delikatne dyniowe placuszki
Do mleka dodajemy mąkę i jajka, dokładnie miksujemy.
Delikatne dyniowe placuszki
Dynię ścieramy na tarce na grubych oczkach. Dodajemy do ciasta naleśnikowego i dokładnie mieszamy.
Delikatne dyniowe placuszki
Smażymy z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju średnie placuszki. Odsączamy je z nadmiaru tłuszczu przy użyciu papierowych ręczników.