Renia_Kawa

Renia_Kawa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Deser bananowy z migdałami 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ten deser jest idealny jeśli przyjdą niezapowiedziani goście.

Deser bananowy z migdałami 2

Składniki:

Deser bananowy z migdałami 2

 

Sposób przygotowania:

Deser bananowy z migdałami 2
Banan do tego deseru powinien być bardzo dojrzały - im słodszy tym lepszy. Banana obieramy i kroimy w plasterki do szklaneczki. Zostawiamy 3 plasterki do dekoracji. Jogurt mieszamy z cynamonem i zalewamy banana. Nie należy przesadzać z ilością cynamonu aby deser nie był gorzkawy. Na wierzchu posypujemy migdałami. Jeśli nie mamy migdałów w słupkach, możemy użyć na przykład migdałów w płatkach bądź w ostateczności zmielonych orzechów. Dekorujemy szklankę trzema wcześniej odłożonymi plasterkami. W upały można schłodzić deser w lodówce. Smacznego!