Sposób przygotowania:
Deser biało- czerwony
Truskawki płuczemy, usuwamy szypułki, dokładnie miksujemy, słodzimy do smaku. Czubatą łyżkę żelatyny rozpuszczamy w 40 ml wody i dodajemy do zmiksowanych truskawek. Dokładnie mieszamy. Gdy truskawki zaczną tężeć, wlewamy je do pucharków lub szklanek i wkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut. Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec słodzimy. Pozostałą żelatynę rozpuszczamy w gorącym mleku, dodajemy 2 czubate łyżki twarogu. Ciągle ubijając dodajemy do śmietany resztę sera, a następnie żelatynę zmieszaną z twarogiem. Dokładnie miksujemy. Masę serową wykładamy na zastygnięte truskawki. Wkładamy do lodówki na godzinę. Przed podaniem przyozdabiamy listkami mięty, perełkami do dekoracji oraz czekoladowymi pastylkami i posypką.