Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Deser biało- czerwony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny serniczek na zimno w mini wersji

Deser biało- czerwony Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Deser biało- czerwony

 

  • 30 dag mielonego twarogu
  • 100 ml śmietany 30 %
  • 80 ml mleka
  • 2 czubate łyżki żelatyny
  • cukier
  • 40 dag truskawek
  • różowe oraz białe perełki do dekoracji
  • czekoladowe pastylki do dekoracji
  • czekoladowa posypka do dekoracji
  • listki mięty do dekoracji

Sposób przygotowania:

Deser biało- czerwony
Truskawki płuczemy, usuwamy szypułki, dokładnie miksujemy, słodzimy do smaku. Czubatą łyżkę żelatyny rozpuszczamy w 40 ml wody i dodajemy do zmiksowanych truskawek. Dokładnie mieszamy. Gdy truskawki zaczną tężeć, wlewamy je do pucharków lub szklanek i wkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut. Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec słodzimy. Pozostałą żelatynę rozpuszczamy w gorącym mleku, dodajemy 2 czubate łyżki twarogu. Ciągle ubijając dodajemy do śmietany resztę sera, a następnie żelatynę zmieszaną z twarogiem. Dokładnie miksujemy. Masę serową wykładamy na zastygnięte truskawki. Wkładamy do lodówki na godzinę. Przed podaniem przyozdabiamy listkami mięty, perełkami do dekoracji oraz czekoladowymi pastylkami i posypką.
Deser biało- czerwony
Masę serową wykładamy na zastygnięte truskawki.
Deser biało- czerwony
Wkładamy do lodówki na godzinę. Przed podaniem przyozdabiamy listkami mięty, perełkami do dekoracji oraz czekoladowymi pastylkami i posypką.