Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Deser biszkoptowy z kremem budyniowym i migdałami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Deser budyniowo- biszkoptowy, szybki i łatwy do przygotowania. Każdemu będzie smakować, bo jest przepyszny. Polecam gorąco!

Deser biszkoptowy z kremem budyniowym i migdałami

Składniki:

Deser biszkoptowy z kremem budyniowym i migdałami

 

  • 48 sztuk małych biszkoptów okrągłych,
  • 50g płatków migdałowych,
  • 1 szklanka mleka,
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego,
  • 1 cukier waniliowy,
  • 2 łyżki cukru pudru,
  • 1/2 kostki masła
  • kolorowa posypka do dekoracji

Sposób przygotowania:

Deser biszkoptowy z kremem budyniowym i migdałami
Z mleka odlej 1/3 szklanki. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem waniliowym. W odlanym mleku wymieszaj proszek budyniowy. Masę wlej do gotującego się mleka. Wymieszaj i gotuj 2 minuty. Budyń odstaw do przestudzenia. Masło utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodaj zimny budyń i razem utrzyj. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. Sześć biszkoptów ułóż w dwóch rzędach, jeden obok drugiego. Biszkopty posmaruj kremem i posyp płatkami migdałowymi. Nałóż koleją warstwę biszkoptów, kremu i płatków. Tak postępuj jeszcze dwa razy. Wierzch deseru udekoruj resztką kremu, płatkami migdałowymi i kolorową posypką.

Tagi:

biszkopt