Sposób przygotowania:
Ciasto biszkoptowe z kremem i śmietaną
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno, a pod koniec dodać 6 łyżek cukru i zmiksować z żółtkami. Połączyć delikatnie z mąką, kakao i proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do formy. Piec 25-30 min w temp. 175-180 stopni C.Budyń ugotować z 500ml mleka i 4 łyżkami cukru, po czym ostudzić i zmiksować z miękkim tłuszczem, na gładki krem. Ostudzony biszkopt posmarowac dżemem (bardzo cieniutko), na biszkopcie rozsmarować masę budyniową. Włożyć do lodówki, a w tym czasie ubić śmietane kremówkę z cukrem pudrem. Ubitą śmietanę nałożyć na krem budyniowy. Gorzką czekoladę zetrzeć obieraczką do warzyw(albo na tarce na małych oczkach) na wierzch ciasta Deser wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
cris
marietta
katarzynagotuje