Sposób przygotowania:
Deser czekoladowy z polewa owocowa.
Czekolade rozpuscic(ja to robie w mikrofalowce na malej temperaturze)do rozpuszczonej czekolady dodac maslo po kawaleczkach ciagle mieszajac.Zoltka ubic z 40g cukru na puszysta mase dodac make i delikatnie mieszac,wymieszac mase zoltkowa z czekolada (zawsze mieszamy lyzka delikatnie nie mikserem)bialka z sola(szczypta)ubic na puszysta sztywna piane,dodac do poprzedniej masy i mieszamy delikatnie az powstanie czekoladowa masa.Foremke wysmarowac maslem i posypac cukrem,wlewamy mase i wkladamy do piekarnika na 8min. 210 stopni (piekarnik wczesniej nagrzac)Po upieczeniu studzimy.
POLEWA:Pomarañcze myjemy i obieramy nozem zdejmujac skorke i bialy nalot-kroimy w kawalki.Gruszke obieramy i wycinamy srodek-kroimy w kawalki.Wkladamy owoce do naczynia i mielimy blenderem.Przekladamy purre owocowe do garnuszka dodajemy lyzeczke cukru pudru i podgrzewamy ok 5-10 min. ciagle mieszajac-studzimy.Na talerzyk wykladamy purre owocowe,na ktore wykladamy wystudzony deser-polewamy karmelem i pozniej troszeczke polewa owocowa.Podajemy schlodzone.
POLEWA:Pomarañcze myjemy i obieramy nozem zdejmujac skorke i bialy nalot-kroimy w kawalki.Gruszke obieramy i wycinamy srodek-kroimy w kawalki.Wkladamy owoce do naczynia i mielimy blenderem.Przekladamy purre owocowe do garnuszka dodajemy lyzeczke cukru pudru i podgrzewamy ok 5-10 min. ciagle mieszajac-studzimy.Na talerzyk wykladamy purre owocowe,na ktore wykladamy wystudzony deser-polewamy karmelem i pozniej troszeczke polewa owocowa.Podajemy schlodzone.
A.B.
luna
Natala1210