Sposób przygotowania:
deser galaretkowo-smietankowy
Przygotowac galaretke zolta wg. przepisu. Rozlac do pucharkow ( u mnie 4 sztuki) i odstawic do lodowki. Lyzke zelatyny namoczyc 10 minut w kilku lyzkach wody. Smietane ubic z dodatkiem cukru waniliowego. Zelatyne lekko podgrzac i mieszac, az sie calkiem rozpusci. Do zelatyny dodac lyzke smietany, wymieszac i nastepnie wlac do reszty smietany, mieszajac. Polowe smietany odlac do miseczki i dodac pokrojone na male kawalki cukierki. Wylozyc smietane z cukierkami na stezona galaretke. Druga czesc smietany wymieszac z sokiem malinowym i wylozyc ja do pucharkow. Nastepnie przygotowac czerwona galaretke wg. przepisu, ostudzic i wylac do pucharkow. Odstawic do lodowki.
kasik12
Mam nadzieję, że dla mnie została porcyjka:D
pozdrawiam
Babciagramolka
asia77
krzysiek256