Sposób przygotowania:
deser jogurtowo - orzechowy z sosem
Rozmrozić truskawki. Twarożek wrzucić do miseczki, do tego dodać jogurt, skórkę i sok z jednej cytryny oraz cukier, wszystko starannie wymieszać. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, dokładnie odcisnąć i podgrzać w niewielkiej ilości wody. Stale mieszając, dodać rozpuszczoną żelatynę do masy jogurtowej. Gdy krem nieco stężeje, ubić śmietankę, dodać do masy, wymieszać i wstawić do lodówki. Zanużyc łyżkę w gorącej wodzie i wykrajać łyżką porcje masy jogurtowej. Obtaczać w połowie porcji orzechów i podawać z sosem ze zmiksowanych truskawek. Sos:
truskawki zmiksować z cukrem i przyprawić sokiem z cytryny oraz mielonymi orzechami. Smacznego
truskawki zmiksować z cukrem i przyprawić sokiem z cytryny oraz mielonymi orzechami. Smacznego