Sposób przygotowania:
Deser jogurtowy
Zimną śmietanę ubić na sztywno pod koniec dodać cukier,następnie dodać jogurt wymieszany z cukrem waniliowym. Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach zimnej przegotowanej wody,poczekać aż spęcznieje. Zagotować mleko,rozpuścić żelatynę ,przestudzić,wymieszać z ubitą śmietaną. 2 galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzącej wody,następne 2 rozpuścić w takiej samej ilości wody,ostatnią galaretkę rozpuścić w 1½ szklanki wrzącej wody. Masę jogurtowo śmietanową,podzielić na 3 części,trzeciej części powinno być więcej. W przezroczystą foremkę,wlać 1 część masy (tej co jest więcej wstawić na chwilkę do lodówki,do zastygnięcia,następnie zalać 2 tężejącymi galaretkami,na to znów masa jogurtowa,następnie jedna galaretka,i tak na zmianę ,aż do wyczerpania składników. Wstawić na 2 godziny do lodówki.
darek112
Glumanda
Gość
ank_a
anullka7
Trzeba włożyć na chwileczkę do gorącej wody :)
Margo ;-)