WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1025]

Deser lodowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Deser lodowy z bakaliami, kremem adwokatowym i chrupkami w czekoladzie. Idealny dla ochłody i dla zaspokojenia ochoty na słodycze.

Deser lodowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Deser lodowy

 

  • 3 gałki lodów np. waniliowe i orzechowe
  • 1 łyżka mieszanki bakaliowej
  • 1 podłużny chrupek w czekoladzie
  • krem adwokatowy gotowy

Sposób przygotowania:

Deser lodowy

ETAP 1:

Z dużego pudełka lodów uformować łyżką do lodów 3 kulki i nałożyć do pucharka lub ozdobnej niskiej szklanki.

Łyżkę do lodów można maczać w zimnym mleku lub wodzie po nabraniu każdej kulki żeby lody łatwiej się nabierały.

Lody w pucharku posypać mieszanką bakalii (orzechy, rodzynki, większe bakalie jak daktyle czy śliwki pokroić w kostkę).

Podłużnego chrupka w czekoladzie przełamać na pół i umieścić w pucharku między gałkami lodów.

Deser udekorować dodatkowo kremem lub bitą śmietaną w sprey'u. Ja użyłam gotowego kremu adwokatowego w worku cukierniczym.

Podawać od razu po przygotowaniu.

Deser lodowy
Deser lodowy po włożeniu chrupek w czekoladzie
Deser lodowy
Gałki lodowe posypane mieszanką bakaliową
Deser lodowy
Kulki lodowe nałożone do pucharka przed dodaniem bakalii

Tagi:

lody deser