Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Mini-serniczki z rodzynkami i czekoladą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne, szybkie i łatwe do zrobienie, idealne na podwieczorek i poczęstunek dla gości. Polecam z filiżanką kawy. Polecam takie serniczki.

Mini-serniczki z rodzynkami i czekoladą

Składniki:

Mini-serniczki z rodzynkami i czekoladą

Masa serowa:

  • Masa serowa:

 

  • 50 dag sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku )
  • 3 małe jajka
  • pół szklanki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • pół szklanki śmietanki kremówki 30 %
  • 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy )
  • 5 dag mlecznej czekolady
  • pół szklanki rodzynek

Sposób przygotowania:

Mini-serniczki z rodzynkami i czekoladą
1. Masa serowa: Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier i cukier waniliowy, następnie miksujemy na puszystą masę, wlewamy kremówkę, wsypujemy budynie w proszku i dalej miksujemy, dodajemy ser i miksujemy do dokładnego połączenia się składników. Na koniec wsypujemy rodzynki i pokrojoną w małą kostkę czekoladę i dokładnie mieszamy. Masa wychodzi dość rzadka, ale taka ma być i nie należy się martwić.

2. Do pieczenia: Formę do pieczenia muffinek wykładamy papierowymi papilotkami i przelewamy do nich masę serową, ja wlewałam do pełna.

3. Pieczenie i podanie: Serniczki pieczemy w temperaturze 160 stopni do zrumienienia przez około 60 minut, upieczone studzimy i podajemy. Smacznego życzę.

Rady:

Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.

Z przepisu wychodzi 12 sztuk mini-serniczków.

Budynie bez cukru i na pół litra mleka każdy.

Inny ser należy zmielić co najmniej trzy razy.

Tagi:

deser