Sposób przygotowania:
Mini-serniczki z rodzynkami i czekoladą
1. Masa serowa: Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier i cukier waniliowy, następnie miksujemy na puszystą masę, wlewamy kremówkę, wsypujemy budynie w proszku i dalej miksujemy, dodajemy ser i miksujemy do dokładnego połączenia się składników. Na koniec wsypujemy rodzynki i pokrojoną w małą kostkę czekoladę i dokładnie mieszamy. Masa wychodzi dość rzadka, ale taka ma być i nie należy się martwić.
2. Do pieczenia: Formę do pieczenia muffinek wykładamy papierowymi papilotkami i przelewamy do nich masę serową, ja wlewałam do pełna.
3. Pieczenie i podanie: Serniczki pieczemy w temperaturze 160 stopni do zrumienienia przez około 60 minut, upieczone studzimy i podajemy. Smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi 12 sztuk mini-serniczków.
Budynie bez cukru i na pół litra mleka każdy.
Inny ser należy zmielić co najmniej trzy razy.
2. Do pieczenia: Formę do pieczenia muffinek wykładamy papierowymi papilotkami i przelewamy do nich masę serową, ja wlewałam do pełna.
3. Pieczenie i podanie: Serniczki pieczemy w temperaturze 160 stopni do zrumienienia przez około 60 minut, upieczone studzimy i podajemy. Smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi 12 sztuk mini-serniczków.
Budynie bez cukru i na pół litra mleka każdy.
Inny ser należy zmielić co najmniej trzy razy.
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję :)