WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 344]

Tosty na słodko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tosty na słodko z dżemem porzeczkowym i bananem, posypane po upieczeniu cukrem pudrem. Pyszne na zimno i na gorąco.

Tosty na słodko Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tosty na słodko

 

Sposób przygotowania:

Tosty na słodko

ETAP 1:

Kromki chleba ułożyć na desce w dwóch gromadkach po 2 kromki. 2 wierzchnie kromki posmarować masłem i ułożyć je na desce masłem do dołu.

Drugą stronę kromek posmarować cienko dżemem. Na dżemie ułożyć plasterki banana. Pozostałe dwie kromki chleba również posmarować z jednej strony dżemem porzeczkowym i tą stroną ułożyć na banany.

Z drugiej strony posmarować kromki masłem. Gotowe tosty przełożyć do nagrzanego opiekacza. Tosty piec na złoty kolor.

Po upieczeniu wyjąć na deskę i przekroić na trójkąty. Przełożyć na talerz i oprószyć cukrem pudrem.

Tosty na słodko
Upieczone tosty jeszcze w opiekaczu przed wyjęciem
Tosty na słodko
Gotowe tosty złożone przed włożeniem do opiekacza
Tosty na słodko
Tosty posmarowane dżemem porzeczkowym z ułożonymi plasterkami banana
Tosty na słodko
Kromki chleba tostowego posmarowane z jednej strony masłem a z drugiej strony dżemem

Tagi:

tosty