Sposób przygotowania:
Deser Mozaika
Jedną galaretkę czerwoną oraz trzy pozostałe przygotować wg przepisu na opakowaniu i ostudzić. Dowolną foremką wyłożyć delicjami (galaretką „do góry”). Żelatynę wymieszać z 4 łyżkami zimnej przegotowanej wody i odstawić do napęcznienia na ok.5 minut .Po tym czasie podgrzewać do rozpuszczenia aż się rozpuści całkowicie. Ostudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, a serek połączyć z sokiem z cytryny i dodać do kremówki i połączyć z żelatyną. Drugą galaretką rozpuścić w 1/2 litra wody pozostawić do napęcznienie i rozpuścić. Odstawić. Galaretki kolorowe pokroić w kostki i wyłożyć na delicje i zalać masą śmietanowo-serkową. Poczekać aż zastygnie i zalać czerwoną galaretką, a następnie ozdobić dowolnymi owocami (np. poziomki, maliny) i ewentualnie kleksami bitej śmietany.