Sposób przygotowania:
Ciasto przekładaniec
Ciasto;
Żółtka ucieramy z cukrem i masłem. Stopniowo dodajemy olej i mąkę z proszkiem do pieczenia.Na koniec dodajemy pianę ubitą z białek. Delikatnie mieszamy.Dzielimy na 3 części. Do pierwszej dodajemy mak, do drugiej kakao, a do trzeciej łyżkę mąki. Pieczemy oddzielne placki w takich samych blaszkach. 30 minut w 180 stopniach.
Masa;
Śnieżkę ubijamy z mlekiem. Dodajemy wiórka kokosowe. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, tężejącą dodajemy do masy i mieszamy. Przekładamy placki. Wierzch ciasta polewamy rozpuszczoną czekoladą. Smacznego ;)
Żółtka ucieramy z cukrem i masłem. Stopniowo dodajemy olej i mąkę z proszkiem do pieczenia.Na koniec dodajemy pianę ubitą z białek. Delikatnie mieszamy.Dzielimy na 3 części. Do pierwszej dodajemy mak, do drugiej kakao, a do trzeciej łyżkę mąki. Pieczemy oddzielne placki w takich samych blaszkach. 30 minut w 180 stopniach.
Masa;
Śnieżkę ubijamy z mlekiem. Dodajemy wiórka kokosowe. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, tężejącą dodajemy do masy i mieszamy. Przekładamy placki. Wierzch ciasta polewamy rozpuszczoną czekoladą. Smacznego ;)