Sposób przygotowania:
Karpatkowy torcikETAP 1:
![Karpatkowy torcik Karpatkowy torcik](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/karpatkowy-torcik-384269.jpg)
Wodę zagotowujemy z margaryną.
ETAP 2:
![Karpatkowy torcik Karpatkowy torcik](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/karpatkowy-torcik-384270.jpg)
Do wrzątku wsypujemy mąkę i dokładnie mieszamy. Masę studzimy.
ETAP 3:
![Karpatkowy torcik Karpatkowy torcik](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/karpatkowy-torcik-384271.jpg)
Zimną masę miksujemy wbijając po jednym jajku. Masę dzielimy na trzy części.
ETAP 4:
![Karpatkowy torcik Karpatkowy torcik](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/karpatkowy-torcik-384272.jpg)
Każdą część rozsmarowujemy w tortownicy i pieczemy ok. 20-25 minut w temp 180-200 stopni.
ETAP 5:
![Karpatkowy torcik Karpatkowy torcik](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/karpatkowy-torcik-384274.jpg)
500 ml mleka zagotowujemy, a do pozostałego wsypujemy proszki budyniowe i wbijamy jajka - dokładnie mieszamy, po czym wlewamy do gotującego mleka. Mieszamy, aż budyń będzie gęsty. Studzimy.
ETAP 6:
![Karpatkowy torcik Karpatkowy torcik](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/karpatkowy-torcik-384276.jpg)
Margarynę ucieramy z cukrem pudrem.
ETAP 7:
![Karpatkowy torcik Karpatkowy torcik](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/karpatkowy-torcik-384278.jpg)
Następnie ucierając porcjami dodajemy budyń. Gotowy krem dzielimy na dwie części.
ETAP 8:
![Karpatkowy torcik Karpatkowy torcik](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/karpatkowy-torcik-384281.jpg)
Połowę kremu wykładamy i rozsmarowujemy na jednym cieście i przykrywamy drugim, po czym wykładamy resztę kremu i przykrywamy trzecim ciastem. Wierzch torcika posypujemy cukrem pudrem.