Sposób przygotowania:
Karpatkowy torcikETAP 1:

Wodę zagotowujemy z margaryną.
ETAP 2:

Do wrzątku wsypujemy mąkę i dokładnie mieszamy. Masę studzimy.
ETAP 3:

Zimną masę miksujemy wbijając po jednym jajku. Masę dzielimy na trzy części.
ETAP 4:

Każdą część rozsmarowujemy w tortownicy i pieczemy ok. 20-25 minut w temp 180-200 stopni.
ETAP 5:

500 ml mleka zagotowujemy, a do pozostałego wsypujemy proszki budyniowe i wbijamy jajka - dokładnie mieszamy, po czym wlewamy do gotującego mleka. Mieszamy, aż budyń będzie gęsty. Studzimy.
ETAP 6:

Margarynę ucieramy z cukrem pudrem.
ETAP 7:

Następnie ucierając porcjami dodajemy budyń. Gotowy krem dzielimy na dwie części.
ETAP 8:

Połowę kremu wykładamy i rozsmarowujemy na jednym cieście i przykrywamy drugim, po czym wykładamy resztę kremu i przykrywamy trzecim ciastem. Wierzch torcika posypujemy cukrem pudrem.