Sposób przygotowania:
Deser na łące z kwiatami i motylem
Galaretki trzy smaki rozpuszczam tak jak jest na opakowaniu napisane, dodaje trochę mniej wody. Przelewam je do płaskich pudełek. Pomarańczo kroje na pół, wydrążam środek i do jednej polówki wlewam galaretkę zielona do drugiej żółtą z odrobiną różowej. Wstawiam do lodówki. Z galaretki Margarita odlewam pól szklanki dodam ją do ubitej na sztywno śmietany. Po stężeniu galaretek w pudełkach foremkami serce wykrawam kształty. Środki serca zalewam śmietana kremówką. Po stężeniu układam na nich truskawkami i z winogron tworzą kwiatki. Z każdej połówki pomarańcza odcinam plastry 0,5 cm. Zrobię z nich motyla. Jedno skrzydło będzie zielone drugie żółte. Na każde skrzydło układam plaster truskawki. Ze skórki pomarańczy drugiej robię tułów. Głowę motyla z winogrona. Na talerzu układam truskawki nacięte w rozetę, posypuję cukrem pudrem. Pozostała śmietanę kremówkę wyciskam na talerz, i układam na niej płatki truskawek tworząc kwiatka. Dekoruję talerz listkami mięty i połówkami winogrona.
Netka
mysza75
Motylek dla ciebie. Ja i tka nie mogę tego jeść więc mogę rozdać :-)
zbysiowa
mysza75
Dziękuję :-)
edytaha
gosia56
matom