Sposób przygotowania:
Deser ogrodnika
1. Masa czekoladowa: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej razem z mlekiem. Pozostawić do ostygnięcia. Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem, dodać czekoladę, wymieszać. 2. Masa truskawkowa: Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem, truskawki zmiksować na puree. Dodać do serka i ponownie zmiksować. 3. Do około 6 słoiczków wsypać trochę pokruszonych Oreo. Skropić je nalewką (opcjonalnie). Na ciastka wyłożyć trochę masy czekoladowej. Na nią masę truskawkową i znów posypać Oreo. Powtarzać czynność do zapełnienia słoiczków, kończąc na warstwę z ciasteczkami. Deser można udekorować świeżą miętą. Schłodzić w lodówce. Smacznego! (inspiracja/ źródło: Domowa cookierenka Agi)