Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Dyniowy budyń z robaczkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Bardzo lubię budyń z dynią. Tym razem użyłam go do stworzenia deseru dla córki. Z ziemią i robakami ;)

Dyniowy budyń z robaczkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dyniowy budyń z robaczkami

 

  • 400 ml mleka
  • 200 g oczyszczonej dyni
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • 1 op. Budyniu waniliowego bez cukru
  • 120 g kakaowych ciastek
  • 6 żelek w kształcie dżdżownic

 

Sposób przygotowania:

Dyniowy budyń z robaczkami
Do rondelka wlać 300 ml mleka, dodać startą na tarce dynię i cukier waniliowy. Gotować na małym ogniu, aż dynia zmięknie. Zmiksować blenderem.W reszcie mleka rozprowadzić proszek budyniowy, wlać do rondelka, wymieszać, gotować na małym ogniu, aż zgęstnieje. Lekko przestudzony budyń rozłożyć do 3 pucharków. Ciastka (użyłam Oreo, krem usunęłam) zmiksować w rozdrabniaczu do konsystencji okruszków. Posypać budyń ciasteczkami. Udekorować żelkami w kształcie robaków ;)
Dyniowy budyń z robaczkami
Do rondelka wlać 300 ml mleka, dodać startą na tarce dynię i cukier waniliowy. Gotować na małym ogniu, aż dynia zmięknie. Zmiksować blenderem.
Dyniowy budyń z robaczkami
W reszcie mleka rozprowadzić proszek budyniowy, wlać do rondelka, wymieszać, gotować na małym ogniu, aż zgęstnieje.
Dyniowy budyń z robaczkami
Lekko przestudzony budyń rozłożyć do 3 pucharków.
Dyniowy budyń z robaczkami
Ciastka (użyłam Oreo, krem usunęłam) zmiksować w rozdrabniaczu do konsystencji okruszków. Posypać budyń ciasteczkami. Udekorować żelkami w kształcie robaków ;)