Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Muffiny z oreo i krówką

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Muffiny z oreo i krówką to szybki pomysł na deser

Muffiny z oreo i krówką  Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muffiny z oreo i krówką

 

  • 250 g mąki pszennej
  • 120 g cukru pudru
  • 2 jajka
  • 4 łyżki oleju
  • 240 g jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 14 ciasteczek oreo
  • 12 krówek
  • czekoladowe pieguski do dekoracji

Sposób przygotowania:

Muffiny z oreo i krówką
Do jedne miski wsypujemy mąkę, cukier puder, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia - dokładnie mieszamy, do drugiej miski przekładamy mokre składniki - jajka, olej, jogurt i całość mieszamy, do mokrych składników przekładamy suche i dokładnie mieszamy energicznie do uzyskania jednolitej masy. Do papilotek na muffinki przekładamy po łyżce ciasta, następnie układamy oreo i krówkę i zalewamy całość łyżką ciasta, dekorujemy czekoladowymi pieguskami, pieczemy w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez około 25 minut do zarumienienia muffinek.
Muffiny z oreo i krówką
w oddzielnych miskach łączymy składniki suche i mokre
Muffiny z oreo i krówką
do składników mokrych dodajemy suche i przekładamy po łyżce do papilotek
Muffiny z oreo i krówką
następnie układamy po ciasteczku oreo i po krówce
Muffiny z oreo i krówką
zalewamy łyżką ciasta i dekorujemy pieguskami