Sposób przygotowania:
Deser owocowy z oreoETAP 1
Truskawki myjemy, osuszamy, usuwamy szypułki i miksujemy. Brzoskwinie kroimy na mniejsze części i wraz z syropem miksujemy.
ETAP 2
Ciasteczka przekładamy do malaksera i rozdrabniamy. Grubość rozdrobnienia zależy od nas samych.
ETAP 3
Rozkruszone przekładamy na dno przygotowanych pucharków. Pozostawiamy odrobinę rozdrobnionych ciastek do dekoracji deseru.
ETAP 4
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem do uzyskania puszystej, jasnej masy. Utarte łączymy z serkiem mascarpone. Gotowy krem przekładamy do worka cukierniczego. Część kremu wykładamy na ciasteczka. Następnie wylewamy na niego mus truskawkowy, ponownie krem i mus brzoskwiniowy.
Na wierzchu deseru wykonujemy rozetkę z kremu. Dekorujemy ją truskawką i posypujemy odłożonymi ciasteczkami.