Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1424]

Batony owocowo-bakaliowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

W bardzo prosty sposób, przygotowałam czekoladowe batoniki z bakaliami i owocami. Porzeczki czarne dołożyłam, dlatego aby nie były za słodkie, kwaskowe porzeczki idealnie smakowo pasowały do czekolady. Pychotka batoniki.

Batony owocowo-bakaliowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Batony owocowo-bakaliowe

na batony

nadzienie

Sposób przygotowania:

Batony owocowo-bakaliowe
Rozpuścić białą czekoladę w kąpieli wodnej. Roztopioną czekoladę nanieść za pomocą pędzelka na dno i boki foremek , odstawić do lodówki na kilka minut.

Następnie orzechy włoskie kroje na mniejsze kawałki. Truskawki, morele i rodzynki, kroję w kosteczkę.

Wszystkie składniki mieszam z dżemem wiśniowym. Nadzienie wykładam na białą czekoladę, wyrównuję powierzchnię i zalewam resztą czekolady.

Wstawiam do lodówki na 4 godziny do stężenia.
Batony owocowo-bakaliowe
Za pomocą pędzelka wysmarowano dno i boki formy czekoladą
Batony owocowo-bakaliowe
Wszystkie składniki nadzienia wymieszane z dżemem
Batony owocowo-bakaliowe
Nadzienie zostało wyłożone na białą zastygłą czekoladę
Batony owocowo-bakaliowe
Na nadzienie wylano resztę białej czekolady i odstawiono do lodówki

Tagi:

deser