Sposób przygotowania:
Batony owocowo-bakaliowe
Rozpuścić białą czekoladę w kąpieli wodnej. Roztopioną czekoladę nanieść za pomocą pędzelka na dno i boki foremek , odstawić do lodówki na kilka minut.
Następnie orzechy włoskie kroje na mniejsze kawałki. Truskawki, morele i rodzynki, kroję w kosteczkę.
Wszystkie składniki mieszam z dżemem wiśniowym. Nadzienie wykładam na białą czekoladę, wyrównuję powierzchnię i zalewam resztą czekolady.
Wstawiam do lodówki na 4 godziny do stężenia.
Następnie orzechy włoskie kroje na mniejsze kawałki. Truskawki, morele i rodzynki, kroję w kosteczkę.
Wszystkie składniki mieszam z dżemem wiśniowym. Nadzienie wykładam na białą czekoladę, wyrównuję powierzchnię i zalewam resztą czekolady.
Wstawiam do lodówki na 4 godziny do stężenia.