Sposób przygotowania:
Deser rodzinny
Zimną śmietanę ubić, pod koniec dodać cukier puder wymieszany z wanilią i zagęstnikiem,ubijać jeszcze chwię aż śmietana będzie bardzo gęsta. Biszkopty ułożyć w szklanym naczyniu,galaretki cytrynowe rozpuścić w 3 szklankach wody,(1 szklankę odlać)gorącą polewać biszkopty aż dobrze nasiąkną ,odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia. Na to wyłożyć ubitą śmietanę(trochę zostawić do przybrania)następnie znów warstwę biszkoptów,biszkopty polać pozostałą szklanką galaretki cytrynowej i znów odstawić do zastygnięcia. Galaretki truskawkowe,rozpuścić w 3 szklankach gotowanej wody,gdy zacznie tężeć wylać na wierzch,po zastygnięciu udekorować pozostałą śmietaną i truskawkami,odstawić na noc do lodówki. Na niedzielę deserek jak znalazł. Smacznego
basiaaa
anullka7
Nie nie są:) kupiłam biszkopty petitki,one były mięciutkie.
zuzi
IwaG2