mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Deser ryżowy z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczny, szybki deser dla każdego

Deser ryżowy z migdałami

Składniki:

Deser ryżowy z migdałami

 

 

Sposób przygotowania:

Deser ryżowy z migdałami
W garnku zagotować 500ml wody, osolić, wrzucić ryż, wyłączyć palnik, ryż parzyć 5minut. Odcedzić. W szerokim garnku zagotować mleko z cukrem. Wrzucić ryż, gotować na małym ogniu 20minut. Wrzucić migdały i cukier wanilinowy, wymieszać. Śmietanę ubić. Ryż rozłożyć w pucharkach, ułożyć na nim bitą śmietanę, posypać cynamonem i podawać.

Tagi:

ryż