agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Deser słoneczny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Deser smakuje wyśmienicie, ma delikatny i kremowy smak

Deser słoneczny

Składniki:

Deser słoneczny

 

Sposób przygotowania:

Deser słoneczny
Według przepisu podanego na opakowaniu przygotować galaretki, ostudzić je i wyporcjować do pucharków. Wstawić do lodówki w celu stężenia. Brzoskwinie z puszki odsączyć z zalewy i brzoskwinie zmiksować blenderem, żelatynę namoczyć w zimnej wodzie- 5 łyżek i rozpuścić zalewając ją gorącą wodą, wodę wlać tak do 1/4 objętości szklanki, ostudzić i dodać do zmiksowanych brzoskwiń, wymieszać i wyporcjować na galaretkę. Wstawić do lodówki w celu zupełnego stężenia na około 2-3 godziny. Wyjąć i wierzch udekorować bitą śmietaną w spreju. Na wierzch posypać otartą skórką z cytryny. Serwować deser.