Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Deser szarlotkowy z bitą śmietaną

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Szybki i pyszny deser bez pieczenia, gotowy w kilka minut. Idealny dla niespodziewanych gości - polecam serdecznie!

Deser szarlotkowy z bitą śmietaną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser szarlotkowy z bitą śmietaną

 

  • 150 g herbatników maślanych
  • 200 ml śmietany 30%
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 0,5 l musu jabłkowego
  • 1 kostka gorzkiej czekolady

 

Sposób przygotowania:

Deser szarlotkowy z bitą śmietaną
Herbatniki włożyć do blendera, skruszyć na pył. Śmietanę z łyżką cukru pudru ubić na sztywno. Na dno szklaneczek wsypać po 2 łyżeczki okruszków herbatnikowych. Nałożyć po czubatej łyżce musu jabłkowego, następnie nałożyć po łyżce bitej śmietany. Znowu wysypać 2 łyżeczki okruszków, nałożyć mus i wykończyć bitą śmietaną. Czekoladę zetrzeć na drobnych oczkach tarki na wierzch deseru. Podawać od razu
Deser szarlotkowy z bitą śmietaną
Herbatniki włożyć do blendera, skruszyć na pył. Śmietanę z łyżką cukru pudru ubić na sztywno.
Deser szarlotkowy z bitą śmietaną
Na dno szklaneczek wsypać po 2 łyżeczki okruszków herbatnikowych.
Deser szarlotkowy z bitą śmietaną
Etap 3Nałożyć po czubatej łyżce musu jabłkowego, następnie nałożyć po łyżce bitej śmietany.
Deser szarlotkowy z bitą śmietaną
Znowu wysypać 2 łyżeczki okruszków, nałożyć mus i wykończyć bitą śmietaną.

Tagi:

czekolada