Sposób przygotowania:
Deser z jabłkami wg iziona
Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, dodać sól dodać do margaryny i posiekać, następnie dodać mleko i zagnieść gładkie ciasto. Ciasto rozwałkować na grubość 1 cm, szklanką wyciąć krążki (ciastka rosną na wysokość tworząc coś w rodzaju babeczki) , piec w nagrzanym do 220st piekarniku przez 15 min, po upieczeniu ostudzić.
Jabłka obrać i pokroić na ćwiartki,przełożyć do garnka podlać wodą, dodać cukier, sok z cytryny oraz cynamon, dusić do miękkości na malutkim gazie, ostudzić.
Zimne babeczki przeciąć na połowę i przełożyć jabłkami i bitą śmietaną .
Jabłka obrać i pokroić na ćwiartki,przełożyć do garnka podlać wodą, dodać cukier, sok z cytryny oraz cynamon, dusić do miękkości na malutkim gazie, ostudzić.
Zimne babeczki przeciąć na połowę i przełożyć jabłkami i bitą śmietaną .