Sposób przygotowania:
Deser tajski z mango
Ryż jaśminowy (można go dostać w większych supermarketach) gotujemy około kwadransa w 3/2 szklankach wody, aż do jej wchłonięcia, cały czas mieszając, żeby ryż nam się nie przypalił. Do innego naczynia wlewamy mleko kokosowe i zagotowujemy z dodatkiem soli i cukru. Gotujemy całość 3 minuty, ciągle mieszając. Po tym czasie dodajemy je do ugotowanego ryżu. Całość dokładnie i szybko mieszamy. Po wymieszaniu okrywamy garnek dokładnie folią spożywczą i wkładamy pod grubszy koc, kołdrę, kurtkę. Zostawiamy go pod przykryciem na pół godziny tak, aby ryż wchłonął całkowicie mleko kokosowe. Ryż wykładamy na talerz i dodajemy plasterki obranego mango.
Polpal
Nie ma limitu na ilość słów w opisie, nie lepiej jest napisać tak, żeby było łatwo zrozumiałe bez niepotrzebnych skrótów?
Cukiereczek13
Polpal napisał(a):