AnetaŚw

AnetaŚw

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Deser truskawkowo-jogurtowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszny deser truskawkowo-jogurtowy z dodatkiem bitej śmietany. Najlepiej przyrządzać go z jogurtu greckiego, jest wtedy bardziej gesty i kremowy.

Deser truskawkowo-jogurtowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Deser truskawkowo-jogurtowy

 

Sposób przygotowania:

Deser truskawkowo-jogurtowy
Truskawki myjemy, odszypułkowujemy i miksujemy blenderem na gładką masę. Pod koniec miksowania dodajemy jogurt i cukier do smaku. Najlepszy jest gęsty jogurt grecki, wtedy masa truskawkowa jest gęsta i kremowa. Masę truskawkowa przelewamy do szklaneczek lub pucharków. Bitą śmietanę "Śnieżkę" przyrządzamy według przepisu na opakowaniu i wykładamy na wierzch truskawkowej masy. Dekorujemy dowolnymi owocami sezonowymi. Deser możemy też zrobić poza sezonem z truskawek mrożonych. SMACZNEGO :)
Deser truskawkowo-jogurtowy
Umyte truskawki miksujemy blenderem na gładką masę.
Deser truskawkowo-jogurtowy
Dodajemy jogurt grecki i cukier do smaku.
Deser truskawkowo-jogurtowy
Masę truskawkowo-jogurtową rozlewamy do szklaneczek.