Sposób przygotowania:
Deser truskawkowo-kokosowy
Mleczko kokosowe dzień wcześniej wstawiamy do lodówki.
Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy do przestudzenia.
Truskawki myjemy i usuwamy szypułki. Do pucharków wkładamy truskawki i zalewamy je tężejącą galaretką, wstawiamy do lodówki. Z mleczka kokosowego (prosto z lodówki) zdejmujemy białą stałą część i ubijamy razem z cukrem na sztywno. Przekładamy bitą śmietankę kokosową na zastygniętą galaretkę. Przed podaniem możemy udekorować gorzką czekoladą.
Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy do przestudzenia.
Truskawki myjemy i usuwamy szypułki. Do pucharków wkładamy truskawki i zalewamy je tężejącą galaretką, wstawiamy do lodówki. Z mleczka kokosowego (prosto z lodówki) zdejmujemy białą stałą część i ubijamy razem z cukrem na sztywno. Przekładamy bitą śmietankę kokosową na zastygniętą galaretkę. Przed podaniem możemy udekorować gorzką czekoladą.