Sposób przygotowania:
Desery truskawkowo-jogurtoweprzygotowanie truskawek
Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody, odstawiamy do ostygnięcia. Połowę truskawek kroimy na mniejsze części i układamy na dnie pucharków, zalewamy połową ostudzonej galaretki. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
przygotowanie masy jogurtowej
Pozostałą część galaretki truskawkowej łączymy z połową jogurtu, wylewamy na galaretkę. Wstawiamy do lodówki do stężenia.
przygotowanie masy jogurtowej
Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 250 ml. gorącej wody, odstawiamy do ostygnięcia. Połowę galaretki łączymy z pozostałym jogurtem i wylewamy na stężałą masę jogurtową.Wstawiamy do lodówki do stężenia.
dekoracja
Pozostałe truskawki układamy na masie jogurtowej i zalewamy pozostałą tężejącą galaretką agrestową .Wstawiamy do lodówki do stężenia.