Sposób przygotowania:
Desery truskawkowo-jogurtoweprzygotowanie truskawek

Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody, odstawiamy do ostygnięcia. Połowę truskawek kroimy na mniejsze części i układamy na dnie pucharków, zalewamy połową ostudzonej galaretki. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
przygotowanie masy jogurtowej

Pozostałą część galaretki truskawkowej łączymy z połową jogurtu, wylewamy na galaretkę. Wstawiamy do lodówki do stężenia.
przygotowanie masy jogurtowej

Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 250 ml. gorącej wody, odstawiamy do ostygnięcia. Połowę galaretki łączymy z pozostałym jogurtem i wylewamy na stężałą masę jogurtową.Wstawiamy do lodówki do stężenia.
dekoracja

Pozostałe truskawki układamy na masie jogurtowej i zalewamy pozostałą tężejącą galaretką agrestową .Wstawiamy do lodówki do stężenia.