Sposób przygotowania:
Desery truskawkowo-jogurtoweprzygotowanie truskawek
![Desery truskawkowo-jogurtowe Desery truskawkowo-jogurtowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/desery-truskawkowo-jogurtowe-356553.jpg)
Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody, odstawiamy do ostygnięcia. Połowę truskawek kroimy na mniejsze części i układamy na dnie pucharków, zalewamy połową ostudzonej galaretki. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
przygotowanie masy jogurtowej
![Desery truskawkowo-jogurtowe Desery truskawkowo-jogurtowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/desery-truskawkowo-jogurtowe-356554.jpg)
Pozostałą część galaretki truskawkowej łączymy z połową jogurtu, wylewamy na galaretkę. Wstawiamy do lodówki do stężenia.
przygotowanie masy jogurtowej
![Desery truskawkowo-jogurtowe Desery truskawkowo-jogurtowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/desery-truskawkowo-jogurtowe-356555.jpg)
Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 250 ml. gorącej wody, odstawiamy do ostygnięcia. Połowę galaretki łączymy z pozostałym jogurtem i wylewamy na stężałą masę jogurtową.Wstawiamy do lodówki do stężenia.
dekoracja
![Desery truskawkowo-jogurtowe Desery truskawkowo-jogurtowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/desery-truskawkowo-jogurtowe-356556.jpg)
Pozostałe truskawki układamy na masie jogurtowej i zalewamy pozostałą tężejącą galaretką agrestową .Wstawiamy do lodówki do stężenia.