Sposób przygotowania:
Deser truskawkowy
Truskawki umyć i pozbawić szypułek. Zmiksować razem z sokiem z cytryny w blenderze na mus.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Jajka sparzyć. Żółtka z cukrami utrzeć do białości. Dodać płynną kremówkę i chwilę ubijać.
Wlać mus z truskawek, rozpuszczoną ciepłą żelatynę i zmiksować do uzyskania jednolitej masy.
Na końcu dodać ubite na sztywno białka, delikatnie wymieszać łopatką i rozlać do szklanek. Włożyć na całą noc do lodówki.
Przed podaniem udekorować plasterkami truskawek i miętą.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Jajka sparzyć. Żółtka z cukrami utrzeć do białości. Dodać płynną kremówkę i chwilę ubijać.
Wlać mus z truskawek, rozpuszczoną ciepłą żelatynę i zmiksować do uzyskania jednolitej masy.
Na końcu dodać ubite na sztywno białka, delikatnie wymieszać łopatką i rozlać do szklanek. Włożyć na całą noc do lodówki.
Przed podaniem udekorować plasterkami truskawek i miętą.