alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Deser truskawkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Zrobiłam pyszny deserek z dużą ilością truskawek. Jest lekko słodki i bardzo delikatny w smaku. Rozpływa się w ustach.

Deser truskawkowy

Składniki:

Deser truskawkowy

 

Sposób przygotowania:

Deser truskawkowy
Truskawki umyć i pozbawić szypułek. Zmiksować razem z sokiem z cytryny w blenderze na mus.

Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Jajka sparzyć. Żółtka z cukrami utrzeć do białości. Dodać płynną kremówkę i chwilę ubijać.

Wlać mus z truskawek, rozpuszczoną ciepłą żelatynę i zmiksować do uzyskania jednolitej masy.

Na końcu dodać ubite na sztywno białka, delikatnie wymieszać łopatką i rozlać do szklanek. Włożyć na całą noc do lodówki.

Przed podaniem udekorować plasterkami truskawek i miętą.

Tagi:

jajko jajka