Sposób przygotowania:
Deser waniliowo czekoladowy z owocami
Owoce (osobno) maliny, porzeczki i jagody opłukać na sitku zimną wodą i osuszyć na ręczniku papierowym lub pozostawić na sitku. Odkładamy po kilka owoców na górę.
Do przeźroczystej szklanki bo w takiej najlepiej widać kolorowe warstwy dodajemy kolejno deser czekoladowy, porzeczki, deser waniliowy, jagody, deser czekoladowy, maliny i deser waniliowy.
Na górze układamy mieszankę z owoców które używaliśmy do deseru. Wkładamy na 1-2 godziny do lodówki by deser się schłodził lub spożywamy bezpośrednio po przygotowaniu.
Do przeźroczystej szklanki bo w takiej najlepiej widać kolorowe warstwy dodajemy kolejno deser czekoladowy, porzeczki, deser waniliowy, jagody, deser czekoladowy, maliny i deser waniliowy.
Na górze układamy mieszankę z owoców które używaliśmy do deseru. Wkładamy na 1-2 godziny do lodówki by deser się schłodził lub spożywamy bezpośrednio po przygotowaniu.