Sposób przygotowania:
Sernik waniliowo czekoladowy
Oddziel białka od żółtek. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej, dodaj połowę śmietany ,wymieszaj. Ubij białka z szczyptą soli i łyżką cukru. Twaróg, żółtka i cukier zmiksuj. Dodaj kaszę, budyń resztę śmietany i jogurt. Do masy serowej dodaj ubite białka. Wymieszaj delikatnie. Podziel masę na dwie części. Do jednej wlej czekoladę i wymieszaj. Ciasto wylej partiami do formy wyściełanej papierem do pieczenia. Piecz przez godzinę w 170°. Jeżeli będzie się przypiekać zmniejsz o 10 stopni. Wystudź ciasto w uchylonym piekarniku. Do dekoracji użyj jedną galaretkę morelową i ok. 400g truskawek mrożonych. Rozpuść galaretkę w 250 ml gorącej wody, dodaj truskawki. Gdy zacznie gęstnieć, wylej na ciasto. Zostaw do zastygnięcia. Smacznego.