Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Deser waniliowo-różany z kaszki Bebilon:

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Kaszki Bebilon to propozycja nie tylko dla milusińskich.

Deser waniliowo-różany z kaszki Bebilon:

Składniki:

Deser waniliowo-różany z kaszki Bebilon:

 

  • 1 opakowanie ( 32g ) kaszki Bebilon mleczno-pszennej ( Nutricia )
  • 100 mll gorącej przegotowanej wody
  • kilka kropli aromatu waniliowego ( ekstrakt lub syrop ) do smaku
  • 1 łyżeczka konfitury z płatków róży
  • cukier ,, Karmel i wanilia " ( w Młynku - ) do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Deser waniliowo-różany z kaszki Bebilon:
Kaszkę zalać gorącą wodą , wymieszać - doprawić do smaku wanilią . Przełożyć do pucharku, miseczki, czarki. Po wierzchu posypać cukrem ,,Karmel i wanilia " ( z Młynka- doskonale się sprawdza tworząc da deserze smakowita skorupkę ). Na środku położyć łyżeczkę konfitury z płatków róży ( ładnie by wyglądał gdyby każda porcje przyozdobić płatkami świeżej róży- ale nie miałam ). Podawać na ciepło lub zimno- jak kto lubi . Przyzwyczaiłam się do tych kaszek jak wnuki były małe i trzeba je było mieć w zapasie bo nigdy nie było wiadomo kiedy się przydadzą . Potem wnuki podrosły i kaszki zaczęły się przydawać na deser. Bardzo mi się podobają te mini porcje kaszki - akurat na jedną porcję deseru- nic nie potrzeba przy nich robić - za każdym razem mogą smakować inaczej zależnie od dodatków .