Sposób przygotowania:
Deser wiosenny z motylkiem
Miąższ mango pokrój do rondelka, dodaj miód - przesmaż chwilę, dolej pół szklanki wody i 1 łyżkę soku z cytryny - zagotuj.
Po przestudzeniu zmiksuj na delikatny mus. Dodaj cynamon , jeśli lubisz.
Ubij śmietankę na sztywno, dodaj 1 łyżeczkę soku z cytryny.
Nakładaj naprzemiennie do kieliszków mus z mango i bitą śmietankę warstwami, górę posyp wiórkami z czekolady i udekoruj połówkami orzeszków macadamia w miodzie.
Po przestudzeniu zmiksuj na delikatny mus. Dodaj cynamon , jeśli lubisz.
Ubij śmietankę na sztywno, dodaj 1 łyżeczkę soku z cytryny.
Nakładaj naprzemiennie do kieliszków mus z mango i bitą śmietankę warstwami, górę posyp wiórkami z czekolady i udekoruj połówkami orzeszków macadamia w miodzie.
Babciagramolka
kinga
jaNina
widzę że nie doceniacie deseru, a jest naprawdę delikatny i pyszny, sama byłam zaskoczona, że tak prosty deser może byc tak dobry. :)
IwonaF
IkaJ
Ja też mam taki zamiar - nigdy nie wiem co zrobić ze swieżym mango.
Taki z puszki dobry jest do salatek owocowych.
Podoba mi sie pomysł!