szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Deser z ananasem i serduszkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny deser dla dużych i małych, przy przygotowaniu możemy upiec więcej serduszek, które zostaną na później.

Deser z ananasem i serduszkami

Składniki:

Deser z ananasem i serduszkami

 

  • 2 serki homogenizowane waniliowe
  • 1 jogurt naturalny
  • 2 galaretki czerwone
  • 1 galaretka pomarańczowa
  • 1 puszka ananasa
  • 1 opakowanie skórki pomarańczowej w cukrze
  • ½ opakowania ciasta francuskiego
  • 2 łyżki cukru

 

Sposób przygotowania:

Deser z ananasem i serduszkami
Pomarańczową galaretkę rozpuścić i odstawić do zastygnięcia. Kiedy będzie gotowa pokroić w kostkę. Czerwone galaretki rozpuścić w połowie wody i odstawić do wystygnięcia. Jogurt naturalny połączyć z serkami i wlać wystudzoną, czerwoną galaretkę. Do serków dodać pokrojoną wcześniej pomarańczową galaretkę i przekładać do pucharków Wstawić do lodówki. Ananasy pokroić w kostkę i wymieszać ze skórką pomarańczową. Wyłożyć na wierzch deseru. Z gotowego ciasta francuskiego wykroić serduszka, można posypać cukrem i piec w temp. 180 stopni przez ok. 15 minut. Wystudzonymi ozdobić deser.

Tagi:

ciasto