Sposób przygotowania:
deser z owoców i galaretek
Ananasa odsączamy od soku i kroimy w kostkę. Jabłko obieramy ze skórki i trzemy o grubych oczkach. banana obranego ze skóry kroimy w krążki. Wstawiamy cały czajnik wody. I gotującą wodą zalewamy każdą galaretkę w osobnych naczyniach. Do jednej galaretki dodajemy pokrojonego ananasa w kostkę, mieszamy. Zalewamy nią nasze pucharki i odstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Do drugiej galaretki dodajemy jabłka starte na tarce. Wylewamy je na zastygniętą wcześniej galaretkę do pucharków. 3 galaretkę rozrabiamy z serkiem homogenizowanym. Zalewamy nią pucharki, gdy tylko zastygnie galaretka z jabłkami. I czwartą galaretką mieszamy z bananem pokrojonym. Dodajemy na 3 galaretkę. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki