Sposób przygotowania:
Deser z bitą śmietaną i owocami
1. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno razem z cukrem pudrem. Herbatniki kruszę. Granat obieram, usuwam błonki. Kuleczki pomarańczowe odsączam z zalewy.
2. Z grejpfrutów ostrym nożykiem odcinam wierzchołki, robiąc zygzak. Usuwam miąższ.
3. Na dno cytrusowych miseczek wsypuję pokruszone herbatniki. Następnie nakładam porcję ziaren granatu oraz kuleczek pomarańczowych. Na owoce wykładam bitą śmietanę. Wierzch deseru dekoruję pozostałymi owocami oraz herbatnikami.
2. Z grejpfrutów ostrym nożykiem odcinam wierzchołki, robiąc zygzak. Usuwam miąższ.
3. Na dno cytrusowych miseczek wsypuję pokruszone herbatniki. Następnie nakładam porcję ziaren granatu oraz kuleczek pomarańczowych. Na owoce wykładam bitą śmietanę. Wierzch deseru dekoruję pozostałymi owocami oraz herbatnikami.
SylaUla